Scoala Gimnaziala Nr. 1 sat Gara Banca, loc. Gara Banca, judetul Vaslui dezvoltă, cu sprijinul comunitatii locale, un mediu favorabil învățării, bazat pe valori certe, in care fiecare individ este pregătit pentru o treapta superioară de educație, dar și ca bun cetățean.
In acest sens, avem în vedere școlarizarea tuturor copiilor, depistarea abilităților elevilor si dezvoltarea acestora, intocmirea de programe pentru elevii proveniți din medii defavorizate, pregatirea intelectual-moral-civica a elevilor în vederea integrării lor in societate, respectând în toate acestea principiul șanselor egale.
Director – Prof. Arhip Violeta
Director Adunct – prof. Popa Mihaela
Ec. Petria Adina
Rusu Cătălina
Petria Bodan
Profesorii noştri sunt profesionişti cu experienţă în domeniul lor de activitate şi cu capacitatea de a împărtăşi cunoştinţele şi abilităţile lor, pregătind elevii atât la nivel practic cât şi teoretic. Avem un numar de:
Scoala Gimnaziala Nr. 1 sat Gara Banca, com. Banca, jud. Vaslui funcționează din anul 1987 si are un efectiv de 645 elevi.
Gara Banca este satul de reședință al comunei Banca din județul Vaslui, Moldova, România. Se află în partea de sud a județului, în Dealurile Fălciului, pe partea stângă a Bârladului.
Scoala Gimnaziala Nr. 1 sat Gara Banca este coordonatoare a
4 scoli gimnaziale:
Scoala Gimnaziala Nr. 1 sat Gara Banca
Scoala Gimnaziala sat Banca
Scoala Gimnaziala sat Sarbi
Scoala Gimnaziala sat Tifu
5 scoli primare:
Scoala Primara sat Mitoc
Scoala Primara sat 1 Decembrie
Scoala Primara sat Stoișeșt
Scoala Primara sat Germănesti
Scoala Primara sat Miclești
9 gradinite
Gradinita cu Program Normal Gara Banca
Gradinita cu Program Normal Banca
Gradinita cu Program Normal Strâmtura
Gradinita cu Program Normal Mitoc
Gradinita cu Program Normal Sârbi
Gradinita cu Program Normal Ghermănești
Gradinita cu Program Normal Stoișești
Gradinita cu Program Normal Miclești
Gradinita cu Program Normal Țifu
Şcoala trebuie să asigure împreună cu comunitatea locală condiţii de învăţare la standarde europene, să le dezvolte competenţe şi să le formeze atitudini necesare integrării şi adaptării la schimbări într-o societate democratică, în care accentul se pune pe iniţiativă, pe capacitatea de asumare a răspunderii şi pe respectarea legilor. Dascălii şcolii noastre vin în sprijinul fiecărui elev, desăvârşindu-i educaţia, făcându-l să se simtă ompetent, autonom, în vederea creşterii şanselor sale de reuşită socială şi profesională într-un viitor european.
“Școală pentru toţi, educaţie pentru fiecare elev”
pentru că “educaţia este cel mai frumos dar
pe care îl poate primi omul”. (PLATON)
Dezvoltarea şi implementarea unui management educaţional de calitate atât la nivelul şcolii cât şi la nivelul ariilor curriculare, care să aibă ca finalitate un învăţământ viabil şi competitiv, astfel încât elevii şcolii să atingă performanţele cuprinse în standardele de evaluare având la baza următoarele obiective: